Mad Science – Bovenbouw

30,00

Mad Science komt bij jou op de Oase!

Dit schooljaar komt er een knotsgekke Mad Scientist de naschoolse Techniek & Wetenschap cursus met 4 nieuwe thema’s verzorgen op donderdagmiddag.

De gave thema’s van de lessen voor het nieuwe schooljaar zijn:

Licht, kleur..actie

Maak kennis met de wereld van licht, kleuren en belangrijke wetenschappelijke ideeën die hiermee in verband staan. Werken met prisma’s om licht te delen, maak kennis met UV- licht en ga op het puntje van je stoel zitten voor een heuse mini, indoor, vuurwerk-show!!!

Geluidsgolven

Leer over de eigenschappen en overdracht van geluidsgolven. Luisteren hoe geluiden zich transporteren door vaste materialen en gassen. Laser Oscilloscopen tonen de frequenties die je eigen stem maakt. Kortom, we gaan geluidsgolven horen, zien en voelen! O ja, sorry ouders, maar de take-home van deze les heeft alles met GELUID te maken.

Magische Magneten

Je weet misschien dat polen elkaar aantrekken en afstoten. Laten we dat gebruiken om dingen te laten zweven! Verder bestuderen we het magnetisch veld van een magneet.  De aarde is zelf ook magnetisch, wel zo makkelijk bij het maken van een kompas.

Smakelijke Smaken

Een uitstekende inleiding op de smaak- en reukzin. Test je smaakpapillen op je tong om te leren over smaakgevoeligheid. Leer o.a. geurmonsters in reageerbuizen onderzoeken aan de hand van een aromatisch experiment.

Het is onze missie kinderen te inspireren en te prikkelen de wereld van de wetenschap en techniek te gaan ontdekken! Dit doen zij door elke week een (te) gekke les te krijgen van onze Mad Scientist. In deze interactieve lessen staat elke week een ander onderwerp centraal, waarbij de Mad Scientist ze spelenderwijs in aanraking brengt met/(wegwijs maakt in) deze wondere wereld.

Contact?

  • Soort: science
  • Doelgroep: Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
  • Data: Donderdag 3, 17 en 24 november en donderdag 1 december
  • Tijd: 15:00 tot 16:00 uur

3 op voorraad


At the moment it is not possible to register